Theorieboeken HBO Statistiek

Vond je dit artikel goed en wil je anderen het ook laten lezen? [juiz_sps buttons="facebook, twitter, google, linkedin, mail"]

Bij HBO Statistiek zijn er een aantal hulpmiddelen die je kan gebruiken bij het studeren. Deze heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Sommige links zijn affiliate links. Dit betekent dat als jij een koop doet via mijn link, ik een commissie krijgt. Jij betaalt niets extra’s, maar hiermee zorg je mede dat HBO Statistiek kan blijven bestaan. Besluit je via mijn linkjes iets te kopen, dan waardeer ik (en je mede HBOStatistiek.nl gebruikers) dat zeer!

 

Boeken

Cijfers Spreken – Joep Brinkman

cijfers spreken

Bij Toegepaste Psychologie (Hanzehogeschool) wordt het boek Cijfers Spreken van Joep Brinkman gebruikt.

De nieuwste druk is uit 2011 (5de druk). Deze is te koop bij bol.com >>> BESTEL NU CIJFERS SPREKEN

Kijk ook even bij de tweedehands verkopen; dit kan soms aanzienlijk schelen!

Wil je nog de 4de druk uit 2006? Bestel Cijfers Spreken 4de druk (alleen nog tweedehands).

 

Basishandboek SPSS 20

SPSSZelf heb ik een soortgelijk boekje (van een oudere SPSS variant) die mij door alle SPSS bewerkingen heeft geloodst. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een berekening in SPSS doet en er worden ook suggesties gedaan hoe je het antwoord kunt verwoorden. Het gaat soms wel net iets verder dan voor HBO Statistiek nodig is, maar daarom zeker een goed hulpmiddel bij statistiek en je scriptie! Deze variant is uit 2012 en te koop bij bol.com >>> BESTEL NU BASISHANDBOEK SPSS 20

Vind je het ook handig om de software SPSS thuis te gebruiken? Het programma SPSS en licenties heb ik zelf bij surfspot aangeschaft.

 

Samenvattingen

Cijfers Spreken – samenvatting – 4de druk

Cijfers Spreken samenvattingDit uittreksel loodst je door de pagina’s heen van Cijfers Spreken.

De samenvatting Cijfers Spreken is te koop bij bol.com.
LET OP: dit uittreksel is van de 4de druk (2006)!

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij hier aanvullingen op? Dan hoor ik het graag: contact

Was dit waardevol voor jou? Je kunt nu doneren door via deze link te shoppen. HBOstatistiek krijgt dan een kleine commissie, maar het kost jou niets extra’s!
Koop bij bol.com

Reacties zijn gesloten.